More

    Doğa deyince aklımıza ne geliyor??

    YAZARLAR

    Avatar
    0 HABERLER0 Comments
    Avatar
    0 HABERLER0 Comments
    Avatar
    0 HABERLER0 Comments
    Avatar
    0 HABERLER0 Comments
    Avatar
    0 HABERLER0 Comments
    ADNAN İSTİKBAL
    1 HABERLER0 Comments

    Bu hafta doğa hakkında konuşmak istiyorum… Başlıyorum… 

    Doğa deyince aklınıza ne geliyor? 

    Herhalde ağaçlar, toprak, çiçekler, denizler, okyanuslar, vb… Ya bize düşen görev tabii ki bu güzellikleri  korumak. Ama şimdi “Korumak için ne yapabiliriz?” diye sorarsanız ne derim bilmem… Ama yinede size doğayı bizim nasıl kirlettiğimizi anlatayım. 

    En başta çöplerimizi yerlere, denizlere atmamalıyız. Atarsak zarar yine bizim. Orası bizim yaşadığımız yer… Yani ne kadar temiz tutarsak o kadar sağlıklı oluruz… Konuşmaya daldım yine. Devam edeyim sözüme.

    Sonra farkında değilsiniz belki ama arabaların arkalarından çıkan dumanlarda havayı kirletiyor.  Bacalarımızdan çıkan dumanlar da öyle. Bunlar için ise yöntemler var tabii ki. Bacalara takılan filtreler sayesinden dumanlar oldukça azalıyor. Arabalar hakkında fazla bilgim yok. Ama egzoz borusunun ucuna bir şey yapılıyormuş.

    Ayrıca,  plastik, cam gibi maddeler için ayrı çöpler var(AB’de de böyle). Kağıt çöpleri o çöplere atarsak daha az ağaç kesilir bu sayede oksijenlerimiz azalmaz daha çok yağmur yağar ve toprak verimli olur. Plastiklerin ve camların ayrılmasının yararlarını söylemek istiyorum(çok uzun olduğu için yazmak istemiyorum.).

     Bu paragrafta ise ağaçların yararlarını yazmak istiyorum. Erozyon, heyelan (toprak kayması) gibi doğal afetlerde ağaçların faydaları var. Sel olduğu zaman ağaçlar toprağın verimli bölümünün gitmesini önler. Nasıl mı? Ağaçların kökleri toprağı sıkıca tutar. Bu sayede toprak kaymaz. Bakın açıkladım ikisini de. Ama biz yinede evlerimizi heyelan olabilecek yerlere yapmamalıyız…  

     Aslında doğa hakkında çok şey yazılabilir ancak şimdilik bu kadar. Haftaya görüşüyoruz..

    Haftaya size “ Rize anılarımı” anlatacağım…

         ……Hoşça kalın…….    

        %100 HAZOŞ İŞİ

    Son Köşe Yazıları

    İyimser Rüyacı

    Louvre Müzesi

    spot_imgspot_img

    Related articles

    Leave a reply

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz

    spot_imgspot_img