More

    Doğanın Gücü

    YAZARLAR

    Avatar
    0 HABERLER0 Comments
    Avatar
    0 HABERLER0 Comments
    ADNAN İSTİKBAL
    1 HABERLER0 Comments
    Avatar
    0 HABERLER0 Comments
    Avatar
    0 HABERLER0 Comments
    Avatar
    0 HABERLER0 Comments

    ARKADAŞLAR BU HAFTA SİZE DOĞAYLA İLGİLİ OLAYLARI ANLATACAĞIM.
    İŞTE BAŞLIKLAR:

    DEPREM:

    YANGIN

    TOPRAK KAYMASI

    FIRTINA

    SEL

    HORTUM

    YILDIRIM

    ŞİMDİ BUNLARI SIRAYLA AÇIKLAYALIM:

    DEPREM: deprem , toprak kaymasıyla başlar.deprem olunca,ellerimizi başımıza koyup çömeliriz (her nerdeysek).sonra deprem bir kaç dakika durur biz o sırada dışarı çıkarız. dışarı çıkınca deprem devam eder.depremde panik edilmez.ynı zamanda dışarı çıkarken sırayla çıkmalıyız.depremde sağlam binalar ayakta kalır, dengesiz binalar yerle bir olur.
    YANGIN: yangın,her yerin yanmasını sağlar.eğer yangın bir süre devam ederse her yer yanabilir.yangında, eve girip eşya almak çok tehlikeli olur (özellikle çocuklar için).yangın çıkartmamak için çakmak,kibrit gibi şeylerle oynamamalıyız.aynı zamanda yangın başlar başlamaz hemen itfaiyeyi aramalıyız.yangın doğayada zarar verir(örneğin evde dolaşan karıncalara).
    TOPRAK KAYMASI: toprak kaymasıda deprem gibi yer sarsıntısıyla başlar.sonrada toprak çatlamaya başlar.bu sefer her bina yıkılır (özellikle soğuk bir günde).toprak kaymasını insanlar sağlamaz.
    FIRTINA: fırtına genellikle hafif rüzgar ile başlar.fırtına olunca hava çok sertleşir.rüzgar üstten aşağı hiç durmadan eser.fırtına çok kuvvetlenince hafi yağmur yağyabilir.aynı zamanda kış mevsimleri hem fırtına hem kar hemde yağmur bir arada olabilir.
    SEL: Sel bazen musluğu veya çeşmeyi açık unuttuğumuzda başlar.eyer öyle çok kalırsa caddelere sokaklar hep su altında kalır.bazen ise sel, yağmur çok fazla yağdığında oluşur.sel olunca arabalar bile yerden kesilir.her şey hareket etmeye başlar.artık o eşyaların parasını kim ödeyecek.
    HORTUM: Hortum ilk önce fırtınayla başlar.gökyüzündeki hava akımlarının hızla birbiriyle karşılaşması hortumu oluşturur.hortum ağaçları söker,insanı içine çeker,denizden su emer.hortumu görünce hemen sağlam bir binaya kaçmalıyız ve dışarı çıkmamalıyız.
    YILDIRIM: yıldırım gökten yere düşen bir alev parçasıdır.eski insanlar yıldırımın ne olduğunu bilmediklerinden tanrıların kendilerini cezalandırdığnı sanardı.aslında yıldırım aygazlarda kullandığmız manyetolu çakmaklar gibi elektrik akımının sıçramasıdır.çünkü bulutlar elektrik yüklüdür.yıldırım sivri şeylere düşer.bu yüzden gök gürlerken elimizde şemsiyeyle dolaşmamalıyız.yıldırım insanın üstüne düşerse insanı kömüre çevirir.yakınımıza düşerse sesten kulaklarımız sağır olabilir.
    Arkadaşlar şimdilik bu kadar haftaya size elfler gibi minik yaratıkları anlatacağım.
    Herkese hoşçakal haftaya görüşmek üzere.
    Goodbye everbody. See you next week.

    Defne

    Son Köşe Yazıları

    İyimser Rüyacı

    Louvre Müzesi

    spot_imgspot_img

    Related articles

    Leave a reply

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz

    spot_imgspot_img