More

    Louvre Müzesi

    YAZARLAR

    Avatar
    0 HABERLER0 Comments
    Avatar
    0 HABERLER0 Comments
    Avatar
    0 HABERLER0 Comments
    Avatar
    0 HABERLER0 Comments
    ADNAN İSTİKBAL
    1 HABERLER0 Comments
    Avatar
    0 HABERLER0 Comments

    Selam. Louvre müzesini herhalde duymuşsunuzdur. Eğer duymadıysanız kısaca şöyle anlatabilirim. Bir haftada dolaşılamayacak kadar büyük, kelimelerle ifade edilemeyecek kadar güzel ve inanılmaz eserlerle dolu bir yer. Orada Mona Lisa’ nın orjinali var.

    louvre1(1)

    Aslında Louvre’ra 1-2 hafta gerekli ama bizim zamanımız azdı ve sadece bir gün gezdik. Erken gitmek isterdik ama iki uykucu(bu kişiler ben ve halam oluyor.) 12’de kalktığı için 1 de gidebildik. Metroyla aktarma yaptık ve metro Louvre’run önünde bıraktı bizi. Hemen bilet aldık ve girişi bulmaya gittik. Uzun bir süre dolaştık. Girişi bulamadık. En sonunda iki saat beklediğimiz yerde olduğunu gördük.

    İlk olarak (zaten iki yer gezdik), arkeoloji bölümünü gezdik. Annem “Mısır’ buraya getirmişler.” dedi, durdu. İnanın sanki gerçekten Mısır gibiydi. Keşke Mısırlılar değerini bilseymiş bu eserlerin.

    louvre2

    İkinci ve son durağımız, resim bölümü. Birbirinden güzel resimlerin orjinali, ve ressamların heykelleri burada. Her ressamın resimleri için yarım koridor ayırmışlar. Koridorlarda Louvre’ra uygun. Çok büyük.Ben resim bölümüne Mona Lisa için gitmiştim ama daha güzel resimler gördüm. Hatta Mona Lisa’yı pek beğendiğim söylenemez. O kadar kuyruk vardı. Bizde kuyruğa girdik. Umduğumuzdan daha da küçük çıktı. Ama çok güzel korunuyor. Kalın ve Mona Lisa’nın  10 katı kadar yüksek bir cam, iki koruma ve belirli bir uzaklıktan bakılıyor. Ne kadar değerli olduğunu bir düşünün.

    louvre3

    Size dikkatimi çeken bir şeyi söyleyeyim. Leonerdo Da Vinci’nin yaptığı kadın resimlerinin hiç birinde kaş yok. Çok garip.

    Louvre müzesinden sonra gittiğimiz yer lunapark.Dönme dolap o kadar yüksek ki Eiffel kulesi gözüküyor tepesinden. Size şunu söyleyeyim Kamikazeden sonra lunaparkta korktuğum ilk şey. Normalde korkmazdım ama bu seferki yerimdendir heralde kendimi boşlukta hissettim.

    Bu akşam Eiffel’e gittik. Eiffel’den Paris’i gece seyrettik yani. 3. katında her ülkenin başkentinin ve en büyük şehrinin Eiffel’e olan uzaklığı verilmiş. Ankara’nın uzaklığı 2, 607 km. İstanbul’un 2, 263 km.

    Bu günlükte bu kadar.

    Son Köşe Yazıları

    spot_imgspot_img
    Önceki İçerik
    Sonraki İçerik

    Related articles

    Leave a reply

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz

    spot_imgspot_img